Els opistobranquis de les Pitiüses

Els opistobranquis de les Pitiüses és l’última de les infografies de la col·lecció Infografies del Mar, sobre fauna y flora marina, que presenta l’Àrea marina del GEN-GOB. Recordem que a la col·lecció ja hi són: Gorgònia vermella; Cavalls de mar, espècie amenaçada; Dofins i balenes de la Mar Balear i, finalment, Cicle vital de la Posidonia oceanica.

Aquestes infografies les podeu consultar a la nostra pàgina web: La Mar, una responsabilitat compartida, que trobareu a l’enllaç:

http://lamar.gengob.org/infografies/.

Els Opistobranquis, també anomenats “llimacs o bavoses de mar”, que inclouen els nudibranquis, les llebres de mar i d’altres espècies similars, són mol·luscs gasteròpodes que destaquen per la seua sofisticada coloració i la seua petita mida. Al litoral pitiús habiten en ecosistemes ben diferents, com poden ser praderies de posidònia, parets rocalloses i fons de coral·ligen, entre d’altres.

A Eivissa i Formentera tenim una gran biodiversitat d’aquestes espècies. En aquesta infografia hem identificat 30 espècies gràcies a la col·laboració dels fotògrafs submarins: Joan Pereyra, Marisol Torres y Paulo Peixoto. A la infografia, il·lustrada amb magnifiques fotos d’aquestes espècies hi trobareu, també, una explicació sobre la seva anatomia, biologia icicle vital, ecologia i distribució i, finalment, els seus mecanismes de defensa.

Al següent link podeu consultar la infografia:

http://lamar.gengob.org/project/els-opistobranquis-de-les-pitiuses/

Eivissa, 29 de gener de 2021
GEN-GOBÁrea marina