L’àrea marina inicia les campanyes de 2023

Els companys de l’àrea marina del GEN-GOB han començat una temporada més les campanyes de seguiment de l’estat de les praderies de posidònia.

En 2023 els treballs s’inicien a cala Vedella, gràcies al suport d’Ibiza Preservation i l’ajuntament de sant Josep . Malauradament la situació de la praderia de posidònia a aquest espai és molt delicada i en anteriors campanyes s’ha detectat que es troba en regresió amb zones on fins a un 55% de praderia morta. El seguiment de la Posidonia oceanica situada a aquest espai compta des de 2019 amb el suport de l’ajuntament de sant Josep, al que es va sumar Ibiza Preservation a partir de 2021.

En 2023 es realitzaran campanyes de control a altres zones com Talamanca, cala d’Hort i altres.

D’aquesta forma gràcies a l’ajuntament d’Eivissa i Ibiza Preservation es portarà a terme l’estudi de l’estat de conservació i l’evolució de la praderia de posidònia de Talamanca (sent ja la cinquena temporada de presa de dades). Malauradament les dades acumulades en relació a aquesta badia ens indiquen una evolució negativa i un estat de conservació deficient.

També gràcies al suport de l’ajuntament de sant Josep es podran mostretgar i catalogar les praderies de sa Conillera, cala d’Hort, Cala Llentrisca, Porroig i La Xanga.

Eivissa, 3 de abril de 2023
GEN-GOBÁrea marina