Sense Residus. Aprenem amb els nostres majors

Els darrers anys hem estat desenvolupant diferents accions de conscienciació, especialment a les escoles, amb la col·laboració de persones majors. Gràcies a la seva bona disposició vam poder aprofitar els seus coneixements i records per explicar als més petits com s’aprofitaven i reutilitzaven les coses de forma que es produïen molts menys residus.

Tota aquesta experiència ha estat incorporada al projecte Sense residus, aprenem dels nostres majors, que hem executat en el segon semestre de 2023 gràcies a la convocatòria d’ajuts per projectes de reducció de residus del Consell d’Eivissa.

Hem pogut fer un petit documental on hem recollit aquesta experiència i records d’un grup de persones majors d’arreu de l’illa, que ha estat presentat públicament a tots els municipis de l’illa d’Eivissa, aprofitant els protagonistes per obrir debats amb el públic. Evidentment també hem portat el documental a les escoles on serveix de punt de partida perquè els alumnes reflexionin en relació a la necessitat de reduir la nostra producció de residus i quines accions poden desenvolupar per aconseguir-ho.

Des de fa uns dies el documental, realitzat amb la productora Filmótica, està disponible al nostre canal de youtube.

Aprofitem per agrair la seva participació i ganes a tota aquesta colla de gent bona, així com a n’Ana Serapio pel seu ajut en la logística i coordinació.