El GEN-GOB presenta al·legacions al desenvolupament de can Escandell

Amb motiu del projecte urbanístic impulsat des de l’Entitat Pública Empresarial del Sol ( Ministeri  de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ) per construir més de 500 pisos i un parc a Can Escandell, en una promoció d’habitatge públic, el Grup d’Estudis de la Naturalesa ha presentat al·legacions.

El GEN-GOB es lamenta que, des del govern central, s’intenti justificar com a projecte d’interès general quan no fa sinó agreujar la situació de col·lapse que estem vivint. Aquesta iniciativa suposarà un augment poblacional de més de 1300 persones al municipi d’Eivissa, un dels més densament poblats de l’Estat, quan a la vegada hi ha aproximadament 6000 habitatges buits. A aquest sense sentit cal sumar el risc de col·lapse hídric a què ens veurem abocats. La sobreexplotació de recursos hídrics, causada per la massificació humana, ens està portant a tenir aigües que no són aptes per al consum humà ni per al reg.

Per si aquest motiu no fos prou important, s’ha d’afegir l’increment de despesa energètica que suposarà l’increment urbanístic. Si a dia d’avui no tenim garantit el subministrament i requerim de la interconnexió amb Mallorca per poder cobrir la demanda, no és difícil imaginar els problemes que tindrem quan augmenti la població.

A més a més, el municipi d’Eivissa segueix sense disposar de cap Estació Depuradora d’Aigües Residuals que funcioni correctament i, a la vegada, la capacitat de la planta de tractament de residus i de l’abocador de l’illa d’Eivissa tenen els dies comptats.

Els recursos assistencials també són insuficients per cobrir les necessitats de la població actual, de manera que, en aquesta línia també es presenta com un despropòsit i una aberració el projecte que es vol executar.

En definitiva, el projecte va en contra de les mesures de contenció urbanística dictaminades com a necessàries per totes les administracions.

Tenint en compte aquests aspectes i altres que queden recollits en les al·legacions presentades, el GEN-GOB demana la prohibició del lloguer vacacional d’habitatges; polítiques de lloguer amb renda garantida, polítiques de compra d’habitatge, polítiques fiscals per desincentivar els immobles buits, així com polítiques de contenció demogràfica. Per tot plegat, el GEN-GOB sol·licita que s’informi desfavorablement l’avaluació ambiental del projecte i es demani la seua retirada.

.

El document d’al·legacions pot consultar-se a l’apartat de comunicats de la nostra web (a l’apartat de recursos). Si voleu podeu accedir a través del següent enllaç:

Comunicat presentació d’al·legacions can Escandell/.

Eivissa, 8 de setembre de 2022
GEN-GOB