Descarrega’t l’audioguia del mar de Formentera

De la mà de la Societat per al Desenvolupament de les Comunitats Costaneres (SOLDECOCOS) i la Confraria de Pescadors de Formentera, l’Àrea marina del GEN-GOB ha estat desenvolupant, durant l’any 2021, el projecte  AUDIOGUIA DEL MAR DE FORMENTERA. Aquest projecte s’ha executat amb la col·laboració de la Fundació Biodiversitat, del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, a través del Programa Pleamar, cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de Pesca. A més a més, ha comptat amb la col·laboració de l’Organització de Productors Pesquers Artesanals de la Llotja de Conil (OPP72), de WWF España i del Consell Insular de Formentera.

Audioguies del Mar de Formentera és una App per a mòbils, disponible en català, castellà, anglès i italià, que inclou tres itineraris per la costa de Formentera. Aquests itineraris mostren diferents elements del patrimoni cultural, natural i marítim-pesquer, georeferenciats en un mapa i il·lustrats amb fotografies històriques que són, a més a més, àudio descrites amb les veus, la memòria i el coneixement de protagonistes locals: pescadors artesanals, dones de la mar, investigadors, naturalistes, etc.

El projecte Audioguies del Mar de Formentera també inclou la realització del curt documental: FORMENTERA: PAISATGES I MEMÒRIES DEL LITORAL.

Els enllaços per a la descàrrega de l’App i del curt documental són:

 – App per a Android

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.soldecocos.formentera&hl=es&gl=US

– App per a iOS

https://apps.apple.com/us/app/audioguias-del-mar-formentera/id1593399168#?platform=iphone

– Curt documental

Eivissa, 19 de novembre de 2021
GEN-GOBÀrea marina